El Centre Català de República Dominicana homenatja la figura i el llegat d'Antonio Prats Ventós

17 Mar 2017
523 vegades

El Centre Català de República Dominicana ha volgut homenatjar i retre tribut a la figura i el llegat d'Antonio Prats Ventós en un acte al qual van assistir els fills de l'artista, José Ramón Prats i Shum Prats. Nascut en terres catalanes Prats Ventós, és considerat un dels artistes de major rellevància de la cultura artística dominicana, dedicant la major part de la seva vida a l'escultura, pintura, dibuix i ceràmica, aconseguint crear al llarg de la seva trajectòria incalculables obres de art de gran valor.

L'acte d'homenatge a l'artista va estar presidit per monsenyor Víctor Masalles Pere, arquebisbe de Baní i d'origen català i al mateix van assistir també nombrosos membres del Centre Català de República Dominicana, presidit per Vicenç Galera, i descendents de Prats Ventós. En les intervencions es van destacar el talent, la passió i l'esforç que van guiar l'artista durant tota la seva vida i, al mateix temps, la profunda petjada en la societat dominicana, tant artística com personal, que Prats Ventós va deixar com a llegat.

La trobada va servir també com a colofó ​​a l'exitosa Conferència de Germanor que va tenir lloc el passat 22 de febrer a la Universitat Catòlica de Santo Domingo, que, sota el títol, Vincles entre dos pobles: Catalunya & República Dominicana, es van acostar al públic els llaços històrics que les dues comunitats han compartit al llarg de la història.

El Centre Català és una associació sense ànim de lucre, la finalitat principal és el foment de la cultura, la història, els costums i la llengua catalana, així com promoure i incentivar l'intercanvi cultural i els llaços d'amistat entre Catalunya i República Dominicana.

Font: Pregonlatino.com

Articles relacionats (per etiqueta)

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

El més popular

Dossier

19 Febrer 2017

El més recent