Realitzen conferència per unir llaços entre la RD i Catalunya

23 febrer 2017
615 vegades

Amb el propòsit d'enfortir lligams històrics entre la República Dominicana i Catalunya, la Universitat Catòlica de Santo Domingo va oferir ahir a la nit una conferència oberta al públic a la biblioteca Octavi Antonio Cardenal Beras Rojas, situada al recinte de la institució esmentada.

 

En la conferència titulada "Vincles entre dos pobles Catalunya i República Dominicana", ponents nacionals i internacionals van abordar temes com ara relacions històriques, culturals i comercials de tots dos costats de l'Atlàntic, així com també van explicar el paper de nombrosos catalans en el desenvolupament social dominicà.

La directora de comunicacions de Indotel, Licelotte Baigés, qui té ascendència familiar catalana, va ser una de les expositores representant al país, va dir que han posat en valor la influència dels seus ancestres i els nexes culturals que uneixen les dues societats.

De la seva banda, el president del Centre Català de la República Dominicana, Vicent Galera, va destacar que la transcendència en les disciplines del saber que, ja des del segle XV, van tenir destacats catalans que es van assentar al país, fent esment del pintor Josep Gausachs, l'artista Antonio Prats Ventós i el mestre de la fotografia dominicana Wilfredo García.

La conferència va comptar amb la participació d'alumnes de diferents universitats, els quals van rebre un fulletó amb tota la informació sobre el poble espanyol Catalunya.

Més en aquesta categoria: « Revetlla de Sant Joan 2017

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

El més popular

Dossier

19 Febrer 2017

El més recent